MAGAZIN HÍREK

2010. április 15., csütörtök

TALMÁCSI nehéz döntése: gokart vagy motor?


Imádom a száguldást a versenyzést és ezért is szerettem bele annyira a gokartozába. Mi rendszeresen megyünk a haverokkal és próbáljuk felvenni a versenyt a nyúlbélákkal és a szemtelenül fiatal profikkal is. Egész jól megyeget, még a toplistán is ott vagyunk. Persze ez is mint minden más technikai sportág tizedmásodpercekről szól. Nem mindegy milyen meleg a gumi, hogy van beállítva a gép, vagy hogy hány kilót nyomsz, de szerencsére sokat számít a tehetség és a tapasztalat is. Tehetség is tapasztalat dolgában bizony élen jár egy magyar szívet is megdobogtató, szimpatikus versenyző is. Talma, azaz Talmácsi Gábor világbajnokunk a két kereken száguldó cirkuszban legutóbb Katarban szerzett világbajnoki pontokat. Nyilatkozatában: „Úgy érzem, bemutatkozásként az új kategóriában jó ez a kilencedik hely. Remekül sikerült elkapnom a rajtot, és sokáig tudtam a tempót tartani az élmezőnnyel. Tizenegy kör után azonban éreztem, nagyon csúszkál a motor hátulja, a gumi teljesen elkopott. Nem tudtam már a verseny eleji tempómat tartani. Pontokat szereztem, ez most fontos, két hét múlva Japánban még jobbak leszünk” nehezményeztem ugyan, hogy nem emelte ki, hogy ugyanazon a gokart pályán, ugyanazzal a versenygéppel versenyzett, mint én, de ez megbocsájtható feledékenység. Ellentétben azzal a muszlin nővel, aki elfelejtette, hogy nem öltözött át a gokartoshoz és szegény meghalt Ausztráliában, amikor burkájának szövete feltekeredett az általa vezetett gokart kerekére. A bérgokart-pályán nagyobb sebességre kapcsoló 24 éves nő egész testet beborító ruhája a hátsó kerekekbe gabalyodott. A ruha mint egy sál, amit meghúztak, megfeszült és nő azonnal megfulladt. Ráadásként a hirtelen fékhatástól még a járművet is összetörte. Noha mentővel azonnal kórházba szállították, nyaki és gégetáji sérülésein már nem tudtak segíteni a kórház orvosai.

Hasonló módszerrel szerettem volna nektek is kedvet adni a gokartozáshoz, mint amikor a JÉG VELED filmben, a Jamaicai bobcsapatnak az edzőjük, kezdésnek levetítette a legnagyobb bob balesetek c. kisfilmet. :-)))

De szerencsére nálunk még nem volt baleset, mert a mind a pálya korlátja, mind a gépek nagyon biztonságosak, mégis tuti jól mennek a vasak! Szóval ha jöttük kartozni, hagyjátok otthon a burkátokat, gyertek farmerban és ha szerencsétek van megint ott lesz Talmácsi, mert amikor ott járt szilveszterkor, nekünk elárulta, hogy még egyszer visszatér ide. Mi addig is ha tehetjük megyünk és nyomjuk a gázt, pihentetőként eszünk, iszunk, bowlingozunk vagy nyomunk egy kis dizsit.

KINEK MENNYI A KÖRIDEJE?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése